Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander ladbar hybrid til Årets grønne familiebil 2020.

-Alt en familie kan ønske seg

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander ladbar hybrid til Årets grønne familiebil 2020.

Den prestisjefylte prisutdelingen fant sted under bilutstillingen «San Antonio Auto & Truck Show» 21. november 2019.

I skarp konkurranse med kjente og store bilmerker ble Outlander PHEV den første vinneren av denne prisen for dens «allsidighet og kombinasjon av miljø- og familievennlighet.» Outlander PHEV anerkjennes av Green Car Journal for sitt unike PHEV-system, sett i sammenheng med dens gode SUV egenskaper.

Green Car Journals Green Car Award® program har etablert seg som ledende i anerkjennelsen av miljøpositive biler og bilprodusenter for deres satsning innen feltet.

-Mitsubishi Outlander PHEV tilbyr alt en familie kan ønske seg sier Ron Cogan, redaktør og utgiver av Green Car Journal og GreenCarJournal.com. Den er stilig, komfortabel og romslig nok til å håndtere alle utfordringer famililivet kan by på, og har en veldig overkommelig pris. Outlander PHEV tilbyr familievennlig funksjonalitet, gode kjøreegenskaper og er brukervennlig som plug-in hybrid. Det er en enestående kombinasjon av teknologi, førerassistentsystemer og familievennlighet avslutter Cogan.

Green Car Journals Green Car Award® program har etablert seg som ledende i anerkjennelsen av miljøpositive biler og bilprodusenter for deres satsning innen feltet.

-En enestående kombinasjon av teknologi, førerassistentsystemer og familievennlighet

Green Car Journal

- Flere og flere oppdager hvilken genistrek Mitsubishi Outlander PHEV er, og at den samler priser i USA også er et bevis på det, sier produktsjef Vegard Werner hos den norske Mitsubishi Motors-importøren MMC Norge AS i en kommentar.

Mitsubishi Outlander PHEV er en ladbar hybrid som har en elektrisk rekkevidde på opptil 45 km, bruker 0,2 liter per mil (blandet kjøring) og slipper ut beskjedne 46g/km (CO2) (målt etter den nye WLTP-metoden). Svært lavt drivstofforbruk oppnås takket være et stort fremdriftsbatteri på 13,8 kWh som både kan lades fra en dedikert og jordet 230V stikkontakt.

I tillegg til at den kan lades fra stikkontakten, kan Outlander PHEV også hurtiglades på en hurtigladestasjon. Å lade fra tomt til fullt batteri tar ca. 5 timer fra stikkontakt, mens en hurtiglader gjør jobben på rundt 30 minutter. Bilen lades i tillegg under kjøring ved å bruke den regenerative motorbremsen. Altså så lader du bilen når du slipper opp gassen eller bremser.

- Det betyr at du kan kjøre meget rimelig når strøm til fullt batteri koster ca. 10 kroner. Skal man kjøre langt lar Outlander PHEV seg også hurtiglade slik at du kommer enda lenger på ren elektrisitet, sier Vegard.

Outlander PHEV er en stor salgssuksess i Norge, og er Norges mest solgte ladbare hybridbil seks år på rad (kilde: OFV).