Hvordan få råd til ny bil?

Å kjøpe ny bil er for de aller fleste en blanding av glede og usikkerhet. Følelsen av å sette seg inn i en helt ny bil, som bare er din, er fantastisk. Men før du kommer så langt må du blant annet finne ut av hvordan du skal få råd til akkurat den bilen du ønsker deg. Vi vil her gi deg noen enkle tips om finansiering ved kjøp av ny bil.

 

Det finnes i all hovedsak tre måter å finansiere bilen på for deg:

  • Billån
  • Privatleie
  • Finansiere selv

Billån

For deg som privatperson vil billån trolig være det aller mest aktuelle alternativet når du skal finansiere en ny bil. Spesielt gjelder dette hvis du har planer om å beholde bilen i mange år.

Vi kan tilby opptil 100% finansiering med opptil 10 års løpetid. Selger ordner med selve lånesøknaden, og som regel får vi svar i løpet av kun få minutter mens du venter.

Du undertegner lånedokumentene samtidig som du henter bilen, så unngår vi mulige forsinkelser i levering av bilen. Lånebetingelsene er svært konkurransedyktige, og mange av våre kunder velger derfor å finansiere bilen gjennom oss.

Ta kontakt med din selger så finner dere sammen et billån som passer for deg og din økonomi.

PrivatLeie

PrivatLeie er langtidsleie for privatkunder. Du betaler som regel en lav startleie, og får samtidig lav månedsleie. Dessuten kan du få deg en helt ny bil uten å måtte ta opp gjeld.

Du velger biltype og utstyr, og leier bilen over 3 år. Månedsleien vil variere avhengig av valgt bilmodell, utstyr og kjørelengde.

I tillegg betaler du vanlige bilutgifter som drivstoff, årsavgift, service og forsikring.

Startleien er en engangsbetaling som kan sammenlignes med en kontantandel på lån, og som reduserer den månedlige terminleien. I tillegg betales et etableringsgebyr og årsavgift (med merverdiavgift) som normalt forfaller sammen med den første terminleien.

Om du ønsker kan etableringsgebyret fordeles over leieperioden. Ved utløp av leieperioden leveres bilen tilbake til din Motor Forum forhandler.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med PrivatLeie.

Finansiere selv

Du kan selvsagt velge å finansiere bilen selv med egne midler eller med hjelp fra noen i familien. Alternativt kan du velge å finansiere deler av bilen gjennom oss.

Det kan ofte være smart å ha en ledig bufferkapital hvis det skulle dukke opp uforutsette utgifter, og derfor velger erfaringsmessig mange kunder å finansiere deler av bilen gjennom oss, selv om de har egne midler og kan kjøpe bilen kontant.

Husk også at det kun er når bilen er ny at du kan ta opp lån med pant i bilen.