Hele familien skal nyte turen

Hva må til for at mamma, pappa, tenåringen eller den minste skal nyte turen? Vi anbefaler et familieråd om saken. Her har dere noen tips fra oss som møter mange i samme situasjon som dere til daglig.

Far

Far er glad i utstyr, og helst det som gjør en forskjell i bilopplevelsen. Det kan være felger og dekk som passer til bilen, hellakkerte støtfangere, musikkanlegget, cruise control, innstilling av sete, betjeningspanel og automatgir. Eller andre ting som er viktig ved et bilkjøp. At bilen holder god kvalitet, at den holder seg i verdi og at den har et fornuftig drivstoffsforbruk. 

Mor

Mor er spesielt opptatt av at alle kommer seg trygt frem dit de skal. Det er derfor viktig med sikkerhetsløsninger som er testet og anerkjente. Det kan være ISO-FIX barnesete, airbag systemet, anti-skrens og gode kjørelys.  I tillegg er et oversiktlig førermiljø viktig. Gjerne at man sitter litt høyere og at alle løsninger er lett å finne frem til. Stadig flere setter pris på automatgir, navigasjonsløsninger som er lettbetjente og ryggekamera/ryggesensor.  

Tenåringene

 

 

Tenåringene er opptatt av vennene sine på tur. I bilen er det viktig med lademuligheter, at alle sitter godt og at plassen er bra. Fint om de fra baksetet kan styre musikken en gang i blant, fra mobilen. Oppbevaring er også viktig. Det er mye som skal med og da er små oppbevaringsplasser smart å ha.  

De minste

 

 

For den minste er det greit at bilen tåler litt søl. Seter som er lette å rengjøre er veldig greit. Alle barn liker å se ut. Det er populært å sitte litt høyere og store vinduer eller aller helst panoramatak er helt topp.

Tenk på at alle skal ha mulighet til å nyte turen. Når du kjøper bil er det lurt å ta de små med på råd. La de prøve selv og aktivt delta i valget.